Flitiga händer

foto:AK
Lapptäcke, Inger Melin

I Konsthallen i lördags  fanns bland många andra NA Journalisten Peter Eriksson som skriver om  slöjdföreningen i söndagens NA 2015-05-24. Ta en titt på hans inspirerande bilder!   Under helgen har nästan ett par hundra personer besökt utställningen.  Att det var hektiska dagar kan kassören Marie Lyhammar och webbredaktören  berätta, då det var vi som stod för söndagens  värdskap i  Konsthallen.   Många tittade på  vår stora samling av trasmattor – här fanns många olika vävsätt – från vanlig tuskaft, till glesrips och värmlandsrips…kypert och dubbelbindningar!  Andra provade Marita Anderssons tovade mössor som finns i alla regnbågens färger.  Knyppeldynans pinnar – hur kan man hålla kolla på dem – det är en ständig fråga.    Knyppling består av ett antal grundslag som varieras på olika vis – och har man en gång lärt sig så sitter kunskapen kvar i fingrarna, det kunde vi visa.

Det är mycket arbete bakom utställningen för att få allt att fungera smidigt.  22 utställare, många objekt som är till salu och pengar som ska redovisas för sålda varor.  Statisk över besökare och  inte bara i största allmänhet utan här ska det sättas pinnar i olika kolumner för kvinnor och män.  Borde finnas en kolumn för barn och ungdomar också!  Det var roligt att träffa farmödrar  med  barnbarn eller pappor med barn.  Något som alltid lockar både barn och vuxna att se hur ullen blir det garn, då den  alltid lika entusiastiska Kerstin Holmberg slår sig ned vid spinnrocken.
Roligt är det också att få visa hörnan där vår kommande slöjdare ställer ut, eller återburksmontern!   Vad vad kan man inte göra av allt  som bli över i vårt förpackningssamhälle!
Efter dagens slut så kan Marie och jag konstatera att vi haft fullt upp – både ben och huvud var trötta,  matsäcken knappt uppackad och   lotterna på upphällning.  Det var en del att fixa inför nästa utställningsdag.  95 besökare hade vi haft.

Du som inte hann besöka oss under den soliga Pingsthelgen,  än finns det tid att se utställningen  och fynda bland alla hantverken.
Med hälsningar från Marie och Anita, söndagens värdar.