Spinna – från slända till elspinnrock!

Till förra slöjdträffetn  var Suzanne Sjögren inbjuden för att visa hur man spinner på slända.  En slända är en slända och så är det inte mer med det trodde jag – och att jag inte kommer överens med sländor visste jag också.

Suzanne berättade om sländor och favoritsländor, om välbalanserade trissor, sländor som man kan rulla i gång mot benet eller ha i en liten skål på bordet.  Som den bästa jonglör hanterade  Suzanne sländan och tråden.  Vi fick också prova på…  för en del gick det riktigt bra.

Sedan var det dags att få en demo av Kerstins nyförvärv – en elspinnrock!  Den såg inte mycket ut för världen för en som är van vid spinnrock  i 1800-tals modell, men oj vad vad lätt det var att spinna på den  – åtminstone för Suzanne som alldeles nyss tagit hem första priset i spinning i Hallabäcken.

För Suzanne verkar inte som har med ull och garn vara främmande. Hon visade också hur man pillar på pärlor på garnet och stickar…

Det bar en väldigt trevlig kväll, tiden på bara försvann. Här några av av oss som var där…

visst kan man bli stum av beundrarn