Kerstin berättar om vårutflykten

Kerstin berättar om utflykten:
Lördagen den 13 maj gjorde en grupp från föreningen en utflykt till Tant Grön i Vintrosa. Dagen bjöd på sitt vackraste väder, vilket hade lockat en stor mängd barnfamiljer, som ville se när de släppte ut sina små lamm i hagen intill affären.

Vi strosade runt och tittade på alla vårens utplanteringsväxter och inne i butiken kläder och allehanda attiraljer. Då det var så mycket folk där avvaktade vi med fika där och tog det istället när vi sedan kom fram till Gårdsmejeriet Ostbiten i Granhammar. Där har man fjällkor, får av olika raser, höns som strosade omkring på gården och en stilig påfågel som bredde ut sin stiliga stjärt, han var 16 år och änkling, men trivdes bland hönsen.

I butiken – som var Ernst Kirschsteigers projekt för nio år sedan – kunde man smaka på de olika ostarna, för att sedan köpa den som föll i smaken. Ostarna tillverkas på gården . Dessutom var butiken fylld med massor av garner, fårskinn mm.

Där tog vi tillsammans kaffe, smörgås och läcker rulltårta.