Ros till slöjdföreningen

Nationaldagen firades i år traditionsenligt då Askersunds kommun åter bjöd in alla till hembygdsgården. Ny och gamla kulturstipendiater var inbjudna. Alla som fått stipendier under 2020 och 2021 fick en ros. Slöjdföreningen fick i all tysthet Kulturstipendiet 2020. Pandemin pågick då för fullt. Nu fick Marre som föreningens ordförande ta emot en ros. Marre är, förutom ordförande i föreningen, medlem i folkdanslaget som inledde dagens festligheter.


Så här motiverades kulturstipendiet.
Föreningen är en av Askersunds mest aktiva. Den driver både egen butik och konsthall i hamnmagasinet. Båda dessa verksamheter kräver ett stort engagemang hos medlemmarna utöver den enskildes egna slöjdande. Slöjdföreningen driver också en omfattande bildningsverksamhet där kunskap om olika tekniker hålls levande. Föreningen har över 80 medlemmar.