Från lin till linne

Efter några års uppehåll har jag i år en liten linåker ungefär 20 kvm stor.
Har upptäck att här finns lin som ska rötas, lin som är rötat, lin som är bråkat, lin som är skäktat och häcklat. Om du vill veta mer om linprocessen är du välkommen att prova eller bara titta på hemma hos mig. Den varma sommaren med mycket sol gör att det faktiskt går att bråka linet utan att först ha värmt det i bastan.

Linet blommar kanske någon vecka till. Vill du se de blå blommorna måste du komma på förmiddagen. Ta med dig fikakorg. Det finns gott om sittplatser.

Jag finns hemma för det mesta – men allra säkrast på onsdagarna mellan 10-16. Om någon är intresserad kan visa hur man gjorde förr. För inte allt för länge sedan så odlades lin på varje gård. Mycket är hårt arbete, svårast är att röta linet.

Inbjudan till Öppet hus i Sörbytorp