Välkommen till Hembygdsgården


Vid tullstugan i hembygdsgården. Foto Lennart Holmström.

Hembygdsgården är en fin mötesplats med både skugga och sol i parken.  I hettan kan man titta ut över Alsen och känna svalkan.
Stugorna är öppna måndag-fredag då det finns vaktmästare där.  Lördag och söndag är byggnaderna stängda. Spontant tyckte jag att det var tråkigt så därför har jag valt att sitta i hembygdsgården antingen lördag eller söndag.  En vanlig veckodag kanske vore bättre?

De senaste lördagarna har jag tagit med mig spinnrocken och spunnit ull.  Satte mig strategiskt vid Tullstugan så jag skulle synas! En öppen dörr leder automatiskt till samtal. Jag har träffat barn och föräldrar, pensionärer, besökare från Örebro, Karlskoga och Borås. 
Det vore roligt om Hembygdsgården kunde bli en mötesplats för slöjdare av olika slag. Vi har ju under det gångna året lärt oss att hålla avstånd.  Här kan vi ses utomhus,  dels blir det trevligt för besökare, dels så är det ju trevligt att träffas och handarbeta.  Ta med eget fika eller kanske äta lunch på Min lilla krog.

Första söndagen i augusti är det Hembygdsgårdens dag. I år det även den 1 august Det vore trevligt om några av slöjdföreningens medlemmar ville visa något hantverk .Tacksam för förslag och idéer.
Hör av dig till Anita Karlsson,  070 5499 665