Ullcirkeln – sortera

Studiecirkeln om ull började i torsdags 1/11, på schemat stod sortering. Vi samlades i utställningslokalen där det fanns säckvis med ull. Nyklippt och grovsorterad. Här fanns alla möjliga sorters ull.
Carina har värmlandsfår och hade precis fått dem klippta.  Värmlandsfår är gammal lantras, helt oförädlad! Det innebär bl.a att varje får har sin egen typ av ull. Irja hade stora säckar med  lockig ull.  Här fanns småkrusig vit ull – ja den var just nu ganska så gulaktig.  Brun och svart ull där det fanns ett och annat märghår.  Döda hår som vi skulle plocka bort.
Carina är kursledare och berättar  hur hon brukar göra. Annat som ska bort är timotej och annat gräs.  En del är ull är torr och sträv och andra nästan fettdrypande!  Detta var var himmelriket för mig – att plocka åt mig alla möjliga sorter för att ta hem och provspinna.